onsdag den 25. september 2013

Dag 2. Salvadparken til Lynæs Camping


Dag 2: Salvadparken - Lynæs Camping
Jeg havde god fart på det stille vand og tilmed i dejligt solskin, så det var bare med at få roet nogle km. Pga. tørdragten blev jeg nød til efter et par timer at tage en pause. Svedtøjet var gennemvådt. Jeg kunne lige så godt tage en god pause, det var også tid til en lille snack. Jeg hyggede mig i Frederikssund havn i det gode vejr. Der blev kigget på dem der skulle have deres både op. Jeg havde trangiaen i gang til en varm kop te. Der gik en times tid før jeg fik vand under bunden igen. Men jeg havde jo tid nok.  

Jeg fik rundet Frederiksværk. Men det var også kun lige. Da jeg lå i det lave vand på den modsatte kyst af Frederiksværk gik det helt galt for mig. Jeg havde fået ondt i hovedet, jeg var sulten, jeg havde ingen kræfter og det hele kørte rundt i hovedet – jeg var helt omtumlet. Som sagt var jeg på lavt vand, så jeg måtte ud af kajakken. Der var ca. 1 km til færgelejet i Sølager, men det kunne jeg slet ikke overskue, det var bare så langt væk. Tørdragten blevet taget halvt af, chokoladebar, nødder og rosiner blev plyndret fra mad forrået. Jeg var helt omtumlet, det var s.. ikke super rart. Jeg skubbede kajakken lidt frem mens jeg gik og spiste. 20 min senere var det tid til at klare de sidste 800m over til færgelejet. Puhaaa det var ikke fedt. Efter lange tanker om hvad der var sket, kom jeg endelig frem. Jeg fik hevet kajakken lidt op på stranden og så i gang med det helt store cirkus. Nyt sæt svedtøj blev fundet frem. Så der på færgelejet, fik jeg lavet en komplet omklædning igen. Alt det våde tøj blev lagt til tørre i solen. Det så sjovt ud med alt det tøj på det lille færgeleje. Frokosten blev også indtaget og teen blev sat over et par gange. Færgen mellem Sølager og Kulhuse ligger stille ved den lille kaj. En af de arbejdende om bord, spørger om jeg har bundet min kajak. Øhhh nej – jeg troede godt den kunne ligge i sikkerhed her. Han griner lidt, det kan den også, men kl er jo 14. Øhhh ja ??????? Ja så bliver det jo højvande og så suser den bare ud i fjorden. Ææææøøøhhh  nåå ja selvfølgelig. Jeg skunder mig over til kajakken og hiver den lidt højere op på stranden. Tror godt han kunne se at jeg ikke anede noget som helst om højvande eller det der ligner. Så det blev noteret i min begynderbog. Efter en tur på grund i går og uvidenheden om højvande i dag, tror jeg, jeg vil foreslå et navigationskursus i kajakklubben. Så de garvede kan lære lidt fra sig, til bla. begynderen – hummm var det mig?? Efter mere end en time var jeg så småt ved at være klar igen. Jeg kunne godt se på mit kort at jeg ikke kunne nå til Tisvilde som planlagt. Nåå hvad lå så nærmest, 3 km Lynæs Camping, det må det blive. Kom i kajakken og overvandt de 3 km. Skulle så lige trække en fyldt kajak 20 meter igennem sandet for at komme på helt fast grund. Selv med kajakvognen var det hårdt. Det viste sig senere, at den forstrækning jeg fik under det ene skulderblad af dette, var den eneste ømhed jeg fik af turen. Jeg fik gået den lille kilometer til receptionen. Der var lukket. Jeg prøvede at finde ud af hvad jeg så skulle gøre. Mens jeg læste på alle opslagene, kom der en og spurgte om jeg skulle indskrives. JA TAK. Sådan… en lille 50ér senere var det tid til at finde et godt sted. Jeg måtte ligge alle steder der var ledige.  
Fedt, lige ved siden af receptionen var der en fin plads. Lige op til det store overdækkede fællesareal med lys og strøm und alles. Købmanden lukker om 25 min, så skal du have noget skal du skynde dig. Det er 900m den vej. Chokolade og Cola det skulle købes ind til resten af turen, så afsted det gik. Tilbage igen blev alt det våde tøj hængt til tørre igen, telefonen fik strøm og jeg fik et dejlig varmt bad, ren nydelse.
Jeg fik også kigget på mit kort igen, havde vist været lidt optimistisk med afstandene. Det var 15 km til der hvor jeg ville have overnattet, men det havde jeg jo nok ikke nået. Ja, endnu en husker i begynderbogen. Det næstsidste der skulle ske i dag var at skære lidt i den nye tørdragt. Jeg var ikke meget for det, men ugen før havde jeg fået at vide at en tørdragt kunne stramme for meget i halsen og man derved kunne få hovedpine og blive lidt forvirret. Ja Ja, det kom jeg først til at tænke på nu. Så frem med kniven og i løbet af 5 min manglede der 1 cm i halsmancheten. Jeg har ikke haft problemer med dragten siden, så det må have været en del af oplevelsen tidligere på dagen. Ja så var der kun soveposen tilbage der skulle udfyldes og det blev den tidligt. 

Godnat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar