torsdag den 26. september 2013

Dag 3. Lynæs Camping til Hornbæk Plantage


Dag 3. Lynæs Camping til Hornbæk Plantage
Efter en dejlig og tiltrængt søvn var jeg klar, til dagens for mig konge etape. 48 km sagde kort og GPS. Frisk ud af hullet og afsted. Fladt vand, solskin og mild brise – yeahhaaa  af sted det går. 7 km/t de første 2 timer, sådan skal det være. Det går jo fint det her, jeg er snart fremme. De små planlagte pauser efter hver 1 times roning blev holdt og udnyttet, der blev drukket mere vand end der var i Camelbacken i vesten, super investering med den Camelback, jeg er normalt ikke så god til at drikke væske nok.


Efter anden pause begyndte det at blæse op, det blev lidt hårdere at ro, så snittet faldt lidt. Efter 4 timer begyndte jeg at blive lidt træt, så var det jo bare at tage den lidt mindre reservepagaj i brug, Den var mindre men så måtte jeg bare bruge en hurtigere kadence. HAHA tosse, jeg havde valgt at lade grønlænderen åren blive hjemme, hvorfor ved jeg stadigvæk ikke L  Reservepagajen var konens, om den passede, naaajjj, det ville være synd at sige. Var 10 cm kortere end min egen. Jeg følte det som om jeg ikke kunne nå vandet. Note til begynderbogen, prøv ALT udstyr du skal have med på en længere tur INDEN turen. Så fat i det store blad igen. Derefter stod den på km efter km, det er helt utroligt at se Nordsjællands kyst fra vandsiden, det har jeg aldrig set før, fantastisk at Danmark også ser sådan ud.

Jeg havde et par tisse og spise stop undervejs, men ellers var det bare stille og rolig roning derud af. Mine hænder var godt nok ved at blive lidt opløste, til gengæld var de meget rene.

Målet lige nu var Gilleleje Havn. Jeg har kun været her fra landsiden, fantastiske rejemadder og fiskefileter de har på havnen. Nå men jeg roede ind i havnen og spottede Gilleleje Ro og Kajak klub. Jeg fik lagt til og straks var der en venlig roer der spurgte om han skulle låse klubhuset. Øhh jeg er ikke herfra. Hvor kommer du så fra? Jeg startede ud i Veddelev i tirsdags. Så gik snakken, og hans kone blev også involveret i snakken. Hyggeligt når nu man havde siddet der flere timer alene. Vi har vist lidt brød i køkkenet i kajakklubben. Jeg fik en pose med lidt brød der var tilbage i køkkenet og fyldt drikkeposen og dunkene op, Super flinke mennesker i Gilleleje Ro Klub – Mange tak for det.

Jeg fik også udpeget mit næste stop, næsten i hvert tilfælde. Hornbæk ligger lige derovre ved det hvide hus (Hotel Trouville.)Det er bare der du skal over.
Klokken var ikke så mange så varmen blev nydt lidt i solen, med lidt chokolade og lidt brød. Pladsen i Hornbæk Plantage blev tastet ind på GPSén der nu virkede på alle batterierne. Efter noget til fik jeg taget mig sammen til at komme afsted. Der var lidt længere end jeg troede og det blev lidt hurtigere mørkt. Heldigvis begyndte det også at blæse op. Så der sad jeg i halvmørke og følte ikke jeg kom tættere på det hvide hus. Det havde været en lang dag. Men tiden gik og kilometerne forsvandt fra GPSén. Nu kunne jeg ane lanternerne ved indsejlingen til Hornbæk havn langt væk. Men de kunne ses. Det holdt dog ikke så længe, for nu kom regnen også, arghhh det orkede jeg ikke, men jeg skulle jo frem. Fik kæmpet mig frem til stranden 1½ km efter havnen. Pling GPSén sagde jeg var fremme. Jeg havde læst mig til at der var en del sten ved strande, så meget forsigtigt listede jeg kajakken ind hvor jeg syntes det så ok ud. Lidt skrammer kom der, men det var ikke slemt.


Kajakken på land og så lige op i klitterne og finde pladsen. Den var der sgu ikke. Hvor var den? Jeg fandt et kort på en p-plads på den anden side af stranden. Humm – der var 400m til pladsen. Det var så mørkt nu at jeg ikke turde ro ud igen for at ro de 400m og så håbe på at finde et sted uden sten for at kunne ro ind igen. Jeg havde heldigvis taget kajakvognen med. Kajakken blev bakset op på vognen og så blev den trukket de 400m i sandet. Puhaaa det var hårdt. Det kunne jeg godt nok mærke i ryggen. Jeg fandt pladsen, den var stor og meget åben. Blæsten stod lige ind på den, regnen var heldigvis ophørt igen. Jeg kiggede i ydersiden af pladsen og fandt en lille lysning mellem nogle træer og fik slæbt bagage og kajak over stranden, op gennem klitterne og ind mellem træerne. Kl. var næsten 20:30. Jeg fik teltet op, en hurtig vask for at få det værste sved af kroppen og så i bamsedragten, dejligt – det kunne jeg li´. Bamsedragten er den inderdragt som jeg købte sammen med tørdragten, jeg havde bare syntes den var for varm at ro i endnu.

Mens jeg fik sat lidt gang i maden, brugte jeg min pandelampe. Gik lidt rundt i mine egne tanker. Jeg kiggede op og så direkte ind i et sæt lysende øjne. Der fik jeg godt nok et chok. De katte var også alle vegne. Jeg fik jagtet den væk. Katte og mig er ikke gode venner.
Jeg forsatte med maden, og pludselig var de der øjne der igen, nu fra et andet sted. Jeg gik over mod dem og de forsvandt igen. Men jeg så den lange hale der forsvandt i mørket sammen med den. Det var ikke en kat, det var en ræv. Ok så tæt har jeg aldrig set en ræv før. Nåå, hvad kunne jeg gøre? Brødet, jeg havde jo ikke kød eller noget. Ræven fik et par stykker brød fra posen jeg fik i Gilleleje tidligere. Jeg så den løb hen mod stedet hvor brødet lå et par gange og så så jeg ikke mere til den. I mellemtiden var min mad blevet færdig. Men hvor svært er det også at koge ½ L vand og hælde det i en pose. Der gik ikke længe før jeg lå mæt og hyggefes lidt i soveposen. 

GodnatIngen kommentarer:

Send en kommentar