søndag den 10. november 2013

Ingen tur i skoven

Vi har valgt at droppe turen i skoven, pga det kedelige vejr.

Jeg fik i stedet skrevet lidt om BRKK´s tur til Suse Å i september.


Klubtur på Suse Å 14-15 sep . 2014

Vi mødtes i klubhuset for at få pakket kajakkerne og få hvem kører med hvem på plads.
Holdet bestod af Susanne, Gitte, Bent, Ole, Line og Jan.
Det var vores, Line og Jans, første tur så vi var ikke helt klar over hvordan men tager på tur med BRKK.
Vi havde ikke fået købt ind. Så det skulle vi nå inden den fælles afgang fra Næstved.
Vi kørte i forvejen og fik købt ind. Bilerne og kajakkerne blev placeret så der var 2 biler tilbage i Næstved og 1 ved startstedet i Vrangstrup, sammen med alle kajakkerne.

Vi blev alle samlet igen ved Vrangstrup og fik pakket det sidste. Vi skulle så lige vente på at de 11-12 personer fra Svendborg kajak klub, tror jeg det var, komme ud af hullet. Det gik ikke super hurtigt, men endelig blev det vores tur til at få kajakkerne i vandet.


En lille pause inden vi skulle ud på Tystrup sø

Trods den meget lave vandstand kom vi stille og roligt frem ad. Vejret var godt, humøret var højt og alle var glade. Der blev snakket på kryds og tværs, alle skulle jo lige vide hvem alle var. Vi mødte en del andre der også var ude at ro, både i kajak og kano. Ifølge kanoudlejningen havde de også 50 kanoer på åen i denne weekend.

Der blev holdt nogle små pauser undervejs, hvor der blev spist og snakket og det gode vejr blev nydt. Den planlagte lejrplads lå ved Tystrup sø. På tidligere klubture her havde den været oversvømmet, men turleder Susanne satsede på , at med den smule vand der var i åen, var det også fint på pladsen. Det viste sig heldigvis at holde stik. Vel ankommet til lejeren for natten fik vi kajakkerne på land og telt opslagningen gik hurtigt i gang. Der blev nydt lidt væske i det gode vejr ved det opstillet bord på pladsen. Det blæste lidt, så Ole mente vi skulle have sat en tarp op som lidt læ for vinden. Det fik vi en del tid til at gå med. Det blev aldrig rigtig godt, selv om vi gjorde os meget umage.
    
 


Ole og Jan prøver at sætte tarp op.

Mens Ole og jeg stod og fumlede med tarpén, blev pladsen undersøgt lidt mere. De andre fandt et sted hvor der var læ. Det betød så at Ole og jeg måtte pakke tarpén sammen igen. Vi så alle ved fælles hjælp flyttet bordet op på læ pladsen.

Så var det ved at være tid til aftensmaden. De små poser, madkasser og hvad der ellers var taget med til mad kom på bordet. Snakken gik og maden blev færdig og spist. Til desserten havde alle så valgt at tage lidt godt med til alle. Det betød så at der var, ikke bare meget, men rigtig meget dessert. Igen kom turleder Susanne på banen. Denne gang var det med småkagedej i pølseform. Der blev skåret fine skiver af pølsen og de kom en tur på trangia panden. Resultatet blev nogle dejlige hjemmebagte småkager der blev spist i mørket.
Så er der gang i madlavningen.

Da det var blevet godt mørkt, det meste spist og drukket, var det tid til at bryde op og smutte i soveposen. Det begyndte også at regne en lille smule, så alle fik travlt med at komme i teltene. Jeg tror ikke der gik lang tid før der var helt ro i lejeren.


Det have regnet hele natten og det dryppede forsat da de første vågnede. Men efter ½ times tid var der hul i skyerne, solen kiggede frem og der kom kun lidt støvregn, men det var ikke noget der gjorde det store. Der var et par stykker der fik en lille morgendukkert i søen inden morgenmaden. Det var friskt. Som vi havde set tidligere på turen var Ole i gang med at pakke sammen. Ole er rigtig god til hele tiden at pakke noget ud og pakke noget sammen. Det fik han laaang tid til at gå med, men det så ud til at han hyggede sig, så det var jo helt fint.  Vi fik alle pakket vores ting sammen og gjorde klar til afgang. 
Vi skulle en tur over søen for at komme over til åen igen. Der var ikke de store bølger eller vind, så alt forløb stille og roligt. På vej ned af åen gjorde vi stop for at kigge på det vandrehjem Skelby Vandrehjem – Depotet Suse å tror jeg det hed.  


Endnu en lille pause undervejs i det gode vejr

Frokosten skulle indtages på Nåby Camping ”Æblehaven” . Allerede på vej derhen kunne vi se der var en masse mennesker. De fleste af dem var dog på vej derfra , så der blev hurtigt plads til os. Det var ikke så let at komme på land. Broen der var i den ene ende af pladsen var der ikke noget vand ved og i den anden ende af pladsen var det tidligere landgang så stejl at vi ikke kunne komme op af den.  Det var utroligt så lavvande der var i åen. Vi stødte også på bunden flere gange, der var sågar nogle tidspunkter hvor vi sad fast på bunden og måtte stemme fra på bunden med hænderne. Frokosten blev pakket ud på et af de store opstillede borde. Det vi havde fået det hele frem begyndte det at regne. Alt blev pakket hurtigt sammen og flyttet op i det lille fællesrum der er på campingpladsen. Her blev frokosten så indtaget i tørvejr. Turen fra lejrpladsen ved Tystrup sø og til Næstved bød på mange spændende ting. Her var sol og regn, meget vand under bunden og lidt vand under bunden, køer på den ene bred og en lolitadukke på en anden bred, ja der var lidt for en hver smag.
Vi kom hele vejen til Næstved uden mandefald eller maskinskader, så det var jo som det skal være. Kajakker og udstyr blev det mellem de biler der nu var i Næstved. Der blev sagt pænt farveller for denne gang.  Jeg tror faktisk at alle havde en rigtig god og hyggelig tur. Der var i hvert tilfælde smil og latter over hele linien.
Turleder Susanne havde overblik over flokken og sørgede for at alle var med. Hun vidste hvor vi skulle hen og hvor langt der var. Jeg vil gerne sige mange tak til Susanne for en super god tilrettelagt tur. Også mange tak til Gitte, Line, Ole og Bent, jeg håber at komme med på tur med jer alle en anden gang.

Mange ro hilsner
Jan Petræus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar